Što je to tarot

“Život je igra karata, Ruka koja vam ih dijeli predstavlja sudbinu, a način na koji igrate je slobodna volja.” rekao je Nehru.

Svaki čovjek tijekom života prolazi kroz određenu transformaciju. Transformacija se prvobitno veže i za fizičke godine, a zatim i za sve ostale segmente života. Periodi transformacije i regeneracije praćeni su različitim promjenama, počevši od zdravlja, pa sve do psiho-mentalnog sazrijevanja.

Što je to tarotŽivot jednog čovjeka može se opisati kao ying-yang projekcija crno-bijelih boja. Stanje ravnoteže duhovno-mentalnog sklopa sa elementima fizičkog čini cijelinu kojoj teže svi ljudi. Međutim, do potpune ravnoteže nije jednostavno doći, potrebno je znati kako se postaviti prema sebi ali i prema životu.  Kako napraviti konstruktivan pristup svim segmentima da bi došli do stanja potpune ravnoteže u nama samima? Na putu do određenih odgovora i samospoznaje nam može pomoći Tarot.

Što je Tarot? Tarot je spiritualni alat koji nam pomaže da dođemo do određenih spoznaja koje nam pak dolaze iz suptilnih, nevidljivih svijetova oko nas. On nas uvodi u svijet tajni i mistike, pomaže nam da pronađemo energetske ključeve koji su nam neophodni na putu samospoznaje; duhovno-mentalne ravnoteže sa Kozmosom.

Najbolji Tarot ima percepciju astralne reflekcije i uz nju, i uz određeni duhovno-spiritualni rad, možemo pronaći odgovarajuća riješenja koja su nam potrebna.

Tarot će nas uputiti i dati odgovore na to trebamo li odmah pristupiti riješavanju problema i na koji način da to napravimo,  ili je pak potrebno sačekati određeni period kada će nam Svemir biti više naklonjen. U Kosmosu postoji vrijeme za sve. Svatko rođenjem dobiva vrijeme na poklon, a kroz Tarot možemo naučiti kako ga pravilno iskoristiti i kanalizirati.

Na pitanje što je to Tarot možemo reći da predstavlja tajne “šifriranih” slika i simbola koje u sebi imaju određenu energetsku vibraciju. Svaka mistična slika predstavlja ulaz u jedinstven energetski segment. Korištenje tarota uvijek mora biti usmjereno ka pozitivnom fokusu, jer će tada i Univerzum dati najbolje vibracije i odgovore. Tarot nam otvara vrata prema jednom sasvim novom svijetu u kojem postoji bezbroj zanimljivih simbola, energetskih okvira, ali i kanala kroz koje možemo doći do važnih informacija i saznanja.

Na pitanje što je to Tarot i kako raditi sa Tarot kartama, odgovor možemo pronaći u mnogobrojnim definicijama i moćnim slikama ovog holističkog alata. Svaka Tarot karta će nam tako dati odgovor na mnogobrojna pitanja iz života, i to na jedan sasvim nov i drugačiji način.

Saznajte što je to tarot i otkrijte sve o njemu!